Само 99.00 лв. до БЕЗПЛАТНА доставка!
089 700 4640
Безплатна доставка над 99 лв.
0
0 артикул(а) - 0.00 лв.
Количката е празна!

Как да си направим домашно конопено мляко?

Как да си направим домашно конопено мляко?

Аз съм хищник, така че опитът ми във веганския свят е ограничен. Мислех, че по-голямата част от протеините за вегани са тофу, но току-що научих, че конопените семена също са вегански източник на протеин.

Конопените семена идват от порода растение канабис, което има ниски или несъществуващи концентрации на тетрахидроканабинол (THC). Същото растение, използвано за конопени семена, се използва и за конопено масло, восък, смола, въже, плат, целулоза, хартия и дори гориво.

Самите семена имат определен орехов вкус и приличат много на варена киноа, само че са сурови. Те са страхотни за салати, в блокчета мюсли и дори могат да бъдат направени в конопено масло за тези, които са алергични към ядки. Те също така са отличен източник на неживотински протеини – две супени лъжици предлагат почти 7 грама протеин. 

Хранителният профил обаче е по-голям от протеина. Конопените семена съдържат също магнезий, фитостероли (на растителна основа, подобни на холестерола, но доказано, че намаляват холестерола при хората), аскорбинова киселина (витамин С), бета-каротин (половината от витамин А, който осигурява оранжевия цвят на морковите и тиквата ), калций, фибри, желязо, калий, фосфор, рибофлавин (витамин B2), ниацин (витамин B3) и тиамин (витамин B1).

Ако това не е било достатъчно, можете да направите и домашно конопено мляко! Това е пестелива алтернатива на животинското мляко, чудесно, ако не сте фен на кокосовото мляко, и много богато на протеини, витамини, минерали и микроелементи.

Начин на приготвяне на домашно конопено мляко

Приготвянето на конопено мляко е много подобен процес на кокосовото мляко.

Съставки: 1 чаша конопено семе, 4 чаши филтрирана вода, 1ч.л. екстакт от ванилия, 1/2 лъжица канела

  1. Комбинирайте всички съставки в блендер и обработвайте за 45 секунди до 1 минута, след което повторете.
  2. Съхранявайте в буркан, в хладилник. Разклатете добре преди употреба.

Бележки: За две чаши: 1/2 чаша конопено семе, 2 чаши вода .За една чаша: 1/4 чаша конопено семе, 1 чаша гореща вода

Определено ще трябва да опитате това мляко, докато го правите. Някои хора може да не харесват смелия вкус на конопа, но други, които пият редовно ядково мляко, може да не го забележат. Мислех, че съотношението 1:4 с конопени семена към вода е идеално, но не се колебайте да използвате повече или по-малко в зависимост от това какво предпочитате.

След като сте следвали инструкциите е време да се насладите на лично приготвеното от Вас конопено мляко!