Само 99.00 лв. до БЕЗПЛАТНА доставка!
089 700 4640
Безплатна доставка над 99 лв.
0
0 артикул(а) - 0.00 лв.
Количката е празна!

Конопът в кулинарията: 5 идеи за рецепти с коноп, които трябва да опитате

Конопеното семе крие изключително много полезни функции за нашето здравословно и психическо състояние, памет и концентрация, коса, кожа и общо благоразположение.

Когато са смелени на прах, конопените семена предоставят на организма жизненоважни за храсносмилането фибри, стимулирайки загубата на телесно тегло, поради усещането за ситост, което придават.

Навярно вече се досещате, че в тази статия ще говорим за конопът в кулинарията и по-конкретно- представяме ви 5 идеи за рецепти с коноп, които задължително трябва да опитате!

Конопът в кулинарията: 5 идеи за рецепти с коноп, които трябва да опитате

1. Протеинов шейк

Хранителният протеин се състои от 20 различни аминокиселини (неговите съставни части). Нашето тяло произвежда 12 от тях по естествен път, а останалите 8 е необходимо да си набавим чрез храненето. Можете да приемате допълнителни протеини, като хранителна добавка, преди физическо натоварване (ускорява обмяната на веществата и води до изгаряне на мазнини!) и след физическо натоварване (за възстановяване на мускулите!).

Био протеинов шейк Супер микс е истински супер микс от конопен протеин, оризов протеин, грахов протеин и бадемов протеин.

От своя страна, конопеният протеин може да се използва за приготвяне на протеинови десерти или като добавка към протеиновия шейк, вода, фреш, ядково мляко, или зърнена закуска.

2. Успокояващ чай със семена от коноп

Семената от коноп стават все по-търсен продукт за лечение на различни заболявания и състояния, като техните полезни свойства са доказани с редица проучвания и експерименти в световен мащаб. Успокояващият чай със семена от коноп е мощен антиоксидант, богат на витамини и минерали, който действа срещу стрес и безсъние.

3.  Конопено мляко

Това мляко се прави от изцяло растителни продукти, като съдържа вода, конопени семена и конопено масло- чудесна алтернатива на животинското мляко! Ecomil Hemp Био конопено мляко е вашата органична конопена напитка без захар!

3. Конопено семе като дресинг за салати

След пресоване на семената на конопа, се получава конопеното масло, което може да се използва като салатен дресинг с пикантен аромат, същевременно зареждащ организма с магнезий, калий, цинк и фосфор.

4. Конопено семе за направата на десерти

Конопеното брашно се добива от био конопени семена, подходящи за хранителна употреба, които не съдържат упойващото вещество THC. Добавено в различни рецепти, то обогатява протеиновото съдържание на продуктите и е естествен източник на фибри. Може да се използва както в солени, така и в сладки рецепти.

С конопено брашно можете да направите  вкусни меденки или страхотна торта за вашия повод!

Запознахме ви с нашите 5 идеи за това как да включим конопът в кулинарията, които задължително трябва да опитате! Следвайте ни на MyJuana.bg за още рецепти и полезни съвети.