Само 99.00 лв. до БЕЗПЛАТНА доставка!
089 700 4640
Безплатна доставка над 99 лв.
0
0 артикул(а) - 0.00 лв.
Количката е празна!

Дрехи и аксесоари

Конопът произвежда едни от най-здравите растителни влакна, които щадят околната среда значително повече от памука. Поради тази причина все повече производители залагат на дрехи и аксесоари от коноп.

Дрехи и аксесоари от коноп: какви са ползите от конопените влакна?

Всички знаем, че текстилната индустрия е една от най-вредните за природата, а конопът, сам по себе си, се счита за много по-устойчив източник на влакно и по-издръжлив от всички останали култури. За да отглеждате коноп не са необходими пестициди и е нужно два пъти по-малко вода, отколкото при памука.

Конопените влакна са предпочитани при създаването на дрехи и аксесоари от векове насам, поради индустриалните методи за омекотяване на материала. В днешно време дрехи и аксесоари от коноп са предпочитани от топ дизайнери по целия свят.

Конопът е устойчива и дълготрайна материя, но за най-добър ефект перете на ръка, за да запазите неговата здравина. Използвайте нежен, щадящ и изцяло натурален препарат и не забравяйте да изплакнете обилно. Тъй като остатъчният сапун може да остави целулоза, която окислява и причинява големи кафяви петна по конопа, е много важно да накисвате конопените елементи в чиста вода за известно време, след измиването им.

Конопът става по-мек с всяко следващо измиване. Ако желаете да го омекотите по-бързо, можете да използвате търговски омекотител или просто да накиснете материята, за да може влакната да омекнат с течение на времето. Измиването в пералня и сушилнята са напълно достатъчни.

Елиминирайте бримките от измиването, като гладите материята. След като платът изсъхне, можете да използвате ютия, при нужда. Най-добре е да гладите конопа, когато е все още леко влажен.

Пране в пералня 

Използвайте щадящи програми 

Измийте вашите конопени дрехи и спално бельо с нежен цикъл на пералнята  и използвайте възможно най-органичния препарат.

Можете да измиете конопа при всякаква температура в пералнята, но ви препоръчваме тя да е 30 градуса. Ако конопът е боядисан, измийте в студена вода, за да избегнете избелване на цвета.

Конопената тъкан има висока пропускливост на въздуха. Тя е устойчива на деформация, абразия, проливане. Външно прилича на памучен или ленен текстил.

 Влакната на конопа са по-дълги от памучните, както и по-меки и топли на допир.

Продуктите от конопени влакна са полезни за вашето здраве- при мастит, еризипел, диатеза. Подпомагат заздравяването на кожата при натъртвания или ожулвания.

Конопът намира приложение в производството на различни продукти за дома: завеси, салфетки, покривки и кухненски кърпи. Освен това, от него се изработва спално бельо, кувертюри, пелерини и сенници.

Асортиментът на конопени дрехи е разнообразен:  рокли, поли, панталони, блузи, ризи, шорти, тениски и др.

В съвременната индустрия конопът е суровина за производството на пухени якета. Използва се и при изработката на чорапи, бебешки дрехи, спортни екипи и бельо.

От коноп се шият и популярни модели чанти и раници, мокасини и домашни чехли.

Суровите нишки могат да се използват за интериорна декорация на стаи и мебели, както и за платове за платна, чували, торби, кошници, шапки и килими.

Малка част от дрехите и аксесоари с коноп, които ние предлагаме, са:

  • Бельо

Материята от коноп е антибактериална, което означава, че е подходяща за вашите интимни части. Конопените влакна са порести, което позволява на кожата ви да диша, освобождавайки влагата и потта значително по-бързо.

  • Чорапи
  • Дрехи
  • Шапки
  • Шалове
  • Портфейли и несесери
  • Чанти и раници
  • Конопени кърпи за ръце, баня и кухненски кърпи

Какви са ползите от конопените влакна? Конопът, използван в дрехите, помага за отделянето на влагата от кожата и е термо динамичен, което означава, че затопля тялото, когато е студено и държи хладно, когато е топло. Идеален за хора с алергии или чувствителна кожа. За стил, практичност и удобство, със слабо въздействие върху околната среда, изберете дрехи и аксесоари с коноп!