Само 99.00 лв. до БЕЗПЛАТНА доставка!
089 700 4640
Безплатна доставка над 99 лв.
0
0 артикул(а) - 0.00 лв.
Количката е празна!

Аптеките в Грузия започват продажби на масло от медицински канабис

Джорджия е първият щат в САЩ, който позволява на независими аптеки да продават масло с ниско съдържание на THC.

Петък, 27 октомври, се превърна в исторически ден за канабиса в Грузия, тъй като тогава за пръв път се разрешава на фармацевтите законно да продават канабис в аптеките.

Досега Robins Pharmacy (намираща се в град Warner Robins), както и Omega Pharmacy и Allen Pharmacy Group, бяха сред първите, получили държавен лиценз за продажба на продукти с медицински канабис с ниско съдържание на THC, което се определя като по-малко от 5% THC.

За да получат одобрение от държавата, аптеките трябва да преминат проверка от Агенцията по лекарствата и наркотиците на Джорджия, където те проверяват сигурността на аптеката и интервюират персонала относно правилното познаване на продуктите и тяхната употреба.

Собственикът на Allen Pharmacy Group Бил Поузи казва, че канабисът е полезен заместител на опиоидите, като в щата има общо 18 условия, които позволяват на пациентите да употребяват медицински канабис.

Това включва пациенти с тежки, терминални или крайни състояния, свързани с рак, амиотрофична латерална склероза, гърчове или травми на главата, множествена склероза, болест на Crohn, митохондриална болест, болест на Паркинсон, сърповидно-клетъчна анемия, синдром на Турет, разстройство от аутистичния спектър, булозна епидермолиза, болест на Алцхаймер, СПИН, периферна невропатия, хосписни пациенти, непоносима болка и посттравматично стресово разстройство.

Губернаторът Брайън П. Кемп подписва Законопроект 324 на Камарата на представителите, наричан още „Закон за надеждата на Грузия“, през април 2019 г., който влиза в сила от юли 2019 г.

„През годините съм се срещал с деца, които се борят с хронични заболявания и инвалиди. Чух от техните родители, че се борят за достъп до медицински канабис и че вече губят надежда“, казва Кемп през април 2019 г. „Това компромисно законодателство е внимателно създадено, за да осигури достъп до масло от медицински канабис на нуждаещите се. Това просто е правилното нещо."

По-рано този месец служители на Джорджия съобщават, че броят на пациентите, използващи медицински канабис е актуализиран и е много по-малък, отколкото се смяташе преди. Първоначалното вярване е, че има повече от 50 000 пациенти, докато в действителност те са приблизително 14 000, което се дължи на „аномалии“, като например системата да не се актуализира, когато картите на пациентите изтекат или пациентите са починали след 2015 г.

 

Още от нашия Блог: Рецепта за Протеинов Шейк с Коноп